Συχνά χρησιμοποιείται στη σκηνή σε παραγωγές Musical και είναι γνωστό για τις θεατρικές του ποιότητες.  Το στυλ αυτό χρησιμοποιεί βήματα που ταξιδεύουν σε όλο τον χώρο, ψηλά πηδήματα, στροφές και απαιτεί δύναμη και ευλυγισία.  Είναι ένα πολύ ενεργητικό είδος χορού.

Ο χορός Jazz είναι ένας δυναμικός και εκφραστικός χορός που οι μουσικές του επιρροές ξεκινούν από τη μουσική Jazz και συνδυάζουν στοιχεία από τη μουσική swing, τους αφρικάνικους ρυθμούς και την pop κουλτούρα.  Βασικά στοιχεία του χορού αυτού είναι ο έντονος ρυθμός, το μουσικό φαινόμενο της συγκοπής, το λίκνισμα των γοφών και η απομόνωση (isolation) των μερών του σώματος.

Το Musical είναι συντομογραφία του όρου musical comedy, δηλαδή μουσική κωμωδία.  Πρόκειται για ένα θέαμα που συνδυάζει μουσική, χορό και διάλογο, το οποίο γεννήθηκε στο θέατρο και αργότερα χρησιμοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και στον κινηματογράφο.  Μερικά από τα διασημότερα Musical είναι: Cats, Jesus Christ Superstar, Chorus Line, Saturday Night Fever, Staying Alive, Footloose, Flashdance, Fame, Moulin Rouge, Lion King κ.ά.

Στα μαθήματα μοντέρνου χoρού χρησιμοποιούνται συνδυασμοί και χορογραφίες επηρεασμένες από τoν χορό Jazz και το Musical.