Το κλασικό μπαλέτο αποτελεί τη βάση όλων των ειδών του χορού.  Είναι μια τέχνη που εμπεριέχει την ομορφιά, την εκφραστικότητα και τη δραματικότητα.

Το λεξιλόγιο που χρησιμοποιείται είναι αυστηρά δομημένο και σύνθετο, γεμάτο από πολλούς τεχνικούς όρους και τυποποιημένες κινήσεις.  Στη Σχολή μας βασιζόμαστε στη μεθοδικότητα και οργάνωση του εδραιωμένου παγκοσμίως αγγλικού συστήματος.  

Η ιδανική ωστόσο ηλικία για να ξεκινήσει ένα παιδί μπαλέτο είναι 7 ετών, αφού ήδη είναι ανεπτυγμένο ψυχοκινητικά σε ικανοποιητικό βαθμό και διαθέτει πλέον βασικές κινητικές ικανότητες, οι οποίες μετατρέπονται με την εξάσκηση σε εξειδικευμένες ασκήσεις.  Το παιδί τότε μπορεί να διδαχτεί τη σωστή θέση, στάση του σώματος και να συνδυάσει την κίνηση με το ρυθμό, ενώ έχει τη δυνατότητα να αυξήσει το εύρος των κινήσεών του, στοιχείο απαραίτητο για το μπαλέτο.

Μέσα από το μάθημα του κλασικού μπαλέτου, εκτός από την σωστή στάση σώματος, βελτιώνεται η ευλυγισία, η ισορροπία, η αντοχή και η δύναμη.  Οι μαθητές βελτιώνουν τον έλεγχο του σώματός τους αλλά και τον συντονισμό των κινήσεών τους.  Χορεύοντας, κινητοποιούνται όλες οι μυϊκές ομάδες του σώματος, σφίγγουν οι κοιλιακοί μύες, δυναμώνει ο κορμός και γυμνάζονται πόδια και χέρια.  Οι κινήσεις αποκτούν χάρη και αρμονία και γίνονται πιο εκλεπτυσμένες.  Το σώμα αναπτύσσεται ομοιόμορφα κι έτσι προλαμβάνονται παθήσεις της σπονδυλικής στήλης και όχι μόνο.  Επίσης αποτελεί ιδανική άσκηση για παιδιά που έχουν πλατυποδία. 

Τέλος, τα παιδιά που έχουν ασχοληθεί με το μπαλέτο μπορούν να μεταβούν σε οποιδήποτε άλλο είδος χορού, πιο εύκολα, έχοντας μία δυνατή βάση.